Vlaams Volksvertegenwoordiger Inez De Coninck (N-VA) verheugd dat Gordelfestival dit jaar toch doorgaat ondanks corona

Door Inez De Coninck op 17 juni 2020, over deze onderwerpen: Parlementair werk
gordelfestival

Op 14 juni kwam het nieuws van Minister Weyts, bevoegd voor Vlaamse Rand, dat ondanks de coronamaatregelen het Gordelfestival dit jaar toch zal doorgaan. Dat is alvast goed nieuws, vond ook parlementslid Inez De Coninck die er een actuele vraag over stelde aan de Minister.

“ Het feit dat het Gordelfestival toch doorgaat dit jaar geeft nog maar eens aan dat Minister Weyts en de Vlaamse Regering dit prachtig initiatief een warm hart toedragen.” Aldus Inez De Coninck (N-VA).

Het Gordelfestival is traditiegetrouw een moment waarop het Vlaams en groene karakter van de Rand in de kijker wordt geplaatst. Het is goed dat de Minister werk maakt van een alternatief concept dat rekening houdt met alle corona- gerelateerde veiligheidsmaatregelen.

Het is nu aan vzw ‘de Rand’ om deze nieuwe editie uit te werken, maar Parlementslid Inez De Coninck heeft daar alle vertrouwen in. “In 2013, toen vzw ‘de Rand’  op vrij korte tijd de nieuwe formule van Gordelfestival moest uitwerken, is dit goed gelukt en was dit een succes. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit ook nu goed zal lukken.”

Deze corona-veilige editie van het Gordelfestival zal uitgaan van de 3 belangrijke pijlers van de Gordel sinds 1981: namelijk VLAAMS- GROEN – SPORTIEF. Het evenement gehalte zal dit jaar omwille van corona minimaal zijn.

Inez De Coninck is tevreden dat de Minister de klemtoon legt op deze 3 belangrijke pijlers van de Gordel; zijnde Vlaams- Sportief en Groen. Dat de Rand Vlaams en Groen is, is ook de focus van de beleidsnota van deze Regering en is ook datgene waar de inwoners van de Rand mee bezig zijn.  Het feit dat de traditie van het Gordelfestival niet wordt onderbroken sluit hierbij aan.

Tijdens Corona hebben ook de inwoners van de Rand hun eigen buurt herontdekt. Het komt er nu op aan die hernieuwde aandacht uit te breiden naar de bredere regio. De Vlaamse Rand heeft vele prachtige plekken en landschappen die vaak gepaard gaan met unieke streekproducten. Op zondag 6 september kunnen we daar met zijn allen van genieten.

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is