Inez in de Kamer

In het Federaal Parlement ben ik actief in de beleidsdomeinen die me na aan het hart liggen. Ik ben vast lid van de commissie Infrastructuur, het Verkeer en de Overheidsbedrijven en plaatsvervangend lid van de commissie Bedrijfsleven.

Binnen de commissie Infrastructuur leg ik me toe op het domein van de spoorwegen. Ik ben voornamelijk bezig met de NMBS. Daarnaast zet ik me in voor een beter openbaar vervoer, een klantvriendelijke dienstverlening en dat op een zo efficiënt mogelijke manier. Ook thema’s zoals de luchthaven van Zaventem volg ik nauw op.

Als plaatsvervangend lid van de commissie Bedrijfsleven werk ik rond thema’s van architecten. Hiervoor kan ik terugvallen op mijn expertise als architecte en stedenbouwkundige. Naast dit alles heb ik ook nog bijzondere belangstelling voor het Belirisfonds en de Federale culturele instellingen.

Als lid van het Bureau van De Kamer ben ik ook rechtstreeks betrokken bij het bestuur van het Federaal Parlement.

Hiernaast vind je het overzicht van mijn meest recente parlementaire initiatieven. Mocht je hierover meer uitleg willen, kan je gerust een bericht achterlaten op de contactpagina. Wens je op de hoogte te blijven van mijn activiteiten in het Federaal Parlement, schrijf je dan in op mijn persoonlijke nieuwsbrief (zie voorpagina).

Recente tussenkomsten

Vraag om uitleg over de evaluatie van de gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake toegankelijkheid

van Maurits Vande Reyde aan minister Zuhal Demir
69 (2019-2020)

Vraag om uitleg over de afstemming tussen het Denderfonds en het Randfonds

van Katia Segers aan minister Bart Somers
47 (2019-2020)
Bevat overheidsinformatie verkregen van het Vlaams Parlement onder de Gratis Open Data Licentie Vlaanderen v. 1.2