Opwijk werkt vanaf 2021 samen met erkend asiel uit Lennik

Door Inez De Coninck op 31 december 2020, over deze onderwerpen: Lokaal werk, Nieuws uit Opwijk
Inez De Coninck

Vanaf 1 januari zal de gemeente Opwijk samenwerken met een erkend asiel om gevonden of verloren gelopen dieren op openbaar domein waarvan de eigenaar onbekend is op te halen. Opwijk kiest voor samenwerking met het asiel ‘Ark van Pollare’ in Lennik.

De overeenkomst gaat in op 1 januari 2021. Tot dan werkt de gemeente samen met vzw ‘SAVU’ uit Brussel zowel voor ophalen van dode dieren als ophalen van verloren gelopen dieren waarvan eigenaar onbekend is. Eerder communiceerden we reeds dat we de samenwerking met vzw ‘SAVU’ stopzetten voor het ophalen van dode dieren. Daarvoor zullen we samenwerken met Rendac en zullen onze eigen werklieden zorgen voor het ophalen van de dode dieren.

“Met deze samenwerking met een erkend asiel staan we weer een stapje verder als diervriendelijke gemeente”, aldus schepen De Coninck

De samenwerking met Ark van Pollare gaat uit van een maximum kost van 242€/ dier dat moet opgevangen worden. Hierin is opvang en transport inbegrepen. Indien de eigenaar van het dier alsnog gekend is worden de kosten verhaald op de eigenaar.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is