N-VA voert actie aan partijhoofdkwartier Défi: “Voorstel Défi is aanval op taalgrens en territoriale integriteit van Vlaanderen”

Door Inez De Coninck op 25 mei 2022, over deze onderwerpen: Nederlands in de Rand

De partij DéFI stelde recent (andermaal) voor om het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest uit te breiden met gemeenten uit de Vlaamse Rand. Men wil een voorstel tot aansluiting bij Brussel voorleggen aan de inwoners van de randgemeenten via referenda. “Dit voorstel is een rechtstreekse aanval op de vastgelegde taalgrenzen in dit land en de territoriale integriteit van Vlaanderen”, aldus burgemeester en volksvertegenwoordiger Inez De Coninck (N-VA, Opwijk). De N-VA ging actievoeren aan het partijhoofdkwartier van Défi.

Geen millimeter Vlaams grondgebied

Inez De Coninck trok samen met andere N-VA-mandatarissen – parlementsleden en burgemeesters – naar het partijhoofdkwartier van Défi. “Wij vinden het belangrijk dat we als Vlamingen aan hetzelfde zeel trekken en duidelijk maken dat we geen vierkante millimeter Vlaams grondgebied zullen opgeven”, aldus De Coninck.

“Na het planten regelmatig begieten met Nederlandse taal”

Bij de actie werden enkele zakken ‘Vlaamse grond’ overhandigd aan Défi, samen met enkele gele bloemen. Op de zakken potgrond stond volgende vermelding: “Dit is Vlaamse grond. Verrijkt met Vlaams belastinggeld. Na het planten regelmatig begieten met Nederlandse taal voor weelderige bloemen.”

Volgende mandatarissen waren aanwezig op de actie: Willy Segers (burgemeester Dilbeek), Kurt Ryon (burgemeester Steenokkerzeel), Mark Demesmaeker (senator), Inez De Coninck (burgemeester Opwijk en Vlaams volksvertegenwoordiger), Veerle Geerinckx (burgemeester Zemst en Vlaams volksvertegenwoordiger) en Sigrid Goethals (schepen Asse en Kamerlid).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is