Luchthaven Zaventem creëert ruim 35.000 jobs

Door Inez De Coninck op 7 juli 2017, over deze onderwerpen: Economie, Werken, Luchtvaart

De luchthaven van Zaventem zorgt voor steeds meer werkgelegenheid: 35.081 directe en indirecte jobs in 2015, om precies te zijn. Dat zijn er bijna 2500 meer dan twee jaar eerder. “Zaventem zorgt voor méér dan de helft van de jobs in de luchtvaartsector”, stelt Kamerlid Inez De Coninck vast. Meteen ook hét argument om minister van Mobiliteit François François Bellot (MR) dringend werk te doen maken van rechtszekerheid voor de luchthaven.

De Nationale Bank bestudeerde het belang van de luchtvaartsector voor onze economie. Daaruit blijkt dat 83 procent van alle nieuwe jobs - of 2430 nieuwe jobs - tussen 2013 en 2015 werden gecreëerd op de luchthaven van Zaventem. De totale werkgelegenheid in de sector bedraagt 62.528. Met 35.081 directe en indirecte jobs is de nationale luchthaven goed voor 1,5 procent van de totale werkgelegenheid in Vlaanderen.

Rechtszekerheid is broodnodig

“De werkgelegenheid op de luchthaven moet gestimuleerd worden en niet weggejaagd door onzinnige beslissingen”, benadrukt De Coninck naar aanleiding van de geluidsboetes die het Brussels Gewest wil opleggen. Die drijven de luchtvaartmaatschappijen naar andere luchthavens in de buurlanden. Minister Bellot werkt al enige tijd aan een vliegwet, maar die is voorlopig nog niet in zicht.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is