Drie kilometer haag en 450 nieuwe bomen

Door Inez De Coninck op 3 december 2014, over deze onderwerpen: Lokaal werk

Opwijk - Drie kilometer hagen, heggen en houtkanten en meer dan 450 bomen - goed voor 297 plantgoedpakketten - vinden een plaats in tuinen in elf gemeenten in Noord-West-Brabant. De betrokken gemeenten zijn Asse, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise, Opwijk, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel, Zaventem en Zemst. Samen zijn ze goed voor negenduizend stuks plantgoed die in hagen, heggen, houtkanten en vogelbosjes terechtkomen.

Zaterdag overhandigden burgemeester van Londerzeel en voorzitter van Regionaal Landschap Groene Corridor (RLGC) Jozef De Borger en federaal parlementslid en schepen van Milieu in Opwijk Inez De Coninck (N-VA) het plantgoed aan de deelnemers van de fruitboom- en haagplantactie.

‘Zo werkt RLGC aan een groene omgeving in je buurt’, zei De Borger. ‘Via deze actie werden in Opwijk al 123 tuinen natuurvriendelijk ingericht’, zegt De Coninck.

Sinds de start van de jaarlijkse plantactie in 2009 zijn in Noord-West-Brabant al ruim 65.600 plantjes en 2.870 hoogstambomen aangeplant. Dat is onder meer ruim 22 kilometer haag, heg of houtkant. De fruitboom- en haagplantactie krijgt steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is