A12 in Londerzeel potentieel PPS-project

Door Inez De Coninck op 7 januari 2022
Inez De Coninck

Op 15 oktober 2021 heeft de Vlaamse regering beslist om het project A12 Londerzeel-Zuid als potentieel PPS-project (Publiek Private Samenwerking) verder te laten uitwerken. Dit blijk uit een vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Inez De Coninck (N-VA) aan minister van mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Voor dit project wordt er gebruik gemaakt van een DBFM-formule waarbij de private partner verantwoordelijk is voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud, Aldus Vlaams volksvertegenwoordiger Inez De Coninck (N-VA).

In Londerzeel wordt de A12 heraangelegd en deels ingegraven en wordt het kruispunt aan de Kerkhofstraat vervangen door een compact op- en afrittencomplex. Ook zal er rekening worden gehouden met de nieuwe tramverbinding tussen Willebroek en Brussel-Noord. Het dossier zal verder technisch en juridisch uitgewerkt worden waarna bedrijven zich in een openbare aanbesteding kandidaat kunnen stellen. Tegelijk worden verdere stappen ondernomen in het vergunningsproces. Voor de voorbereiding en aanbesteding van dit PPS-project is in 2022 €500.000 voorzien.

Om dit project mogelijk te maken zijn reeds 26 percelen via onteigening aangekocht en wordt werk gemaakt van verdere noodzakelijke onteigeningen.

Ik ben blij dat eindelijk stappen vooruit worden gezet in de aanpak van dit zwart punt. Dit dossier staat al lang op de agenda, Aldus Vlaams volksvertegenwoordiger Inez De Coninck (N-VA). 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is