Voortaan geen afvalzak met trekbandsluiting meer

Door Inez De Coninck op 30 november 2016, over deze onderwerpen: Lokaal werk, Nieuws uit Opwijk

Er komt een nieuwe restafvalzak in omloop. Uit de uitslagen van de enquête uitgaande van het bestuur blijkt dat de burger een betere restafvalzak wil.

De trekbandsluiting van de huidige restafvalzak geven niet het gewenste effect. “Ze worden vervangen door 'Wave Top-zakken' of flappen”, zegt schepen van milieu Inez De Coninck (N-VA). “De nieuwe zakken zijn kwalitatiever en steviger.” De enquête die begin dit jaar werd gelanceerd, werd een succes. “Liefst 1130 gezinnen gaven hun mening en de resultaten waren overwegend positief”, zegt de schepen.

Tevreden

“Achttien procent van de enquêtebrieven werden ingevuld teruggestuurd. Uit de antwoorden blijkt dat de Opwijkenaar begaan is met het afvalbeleid en een

belangrijk deel van de plaatselijke bewoner (75 procent) tevreden is over het recyclagepark. Onder meer over de inrichting ervan, de klantvriendelijkheid van de parkwachters en de manier waarop ze de gebruiker informeren. We lieten de prijs verder zakken en zitten nu onder de prijs van andere Haviland-gemeenten zoals Merchtem, Kapelle-op-den-Bos en Ternat. Lager kunnen we niet gaan, want we houden vast aan het principe 'De vervuiler betaalt”.

De schepen beloofde ook actie te ondernemen tegen het zwerfvuil en het sluikstorten. Het resultaat van de enquête verschijnt eerstdaags in het gemeentelijk informatieblad 'Opwijk Info' en op de gemeentelijke website, maar de burger krijgt ook een folder met het cijfermateriaal in de bus.

Bron: Het Nieuwsblad / Brussel - Noordrand

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is