Opwijk ontvangt € 51.577 Subsidies voor “Natuur in je buurt”

Door Inez De Coninck op 10 januari 2020
Inez De Coninck en Zuham Demir

Opwijk ontvangt van de Vlaamse overheid €51.577 subsidies van minister van leefmilieu Zuhal Demir (N-VA) in het kader van natuur in je buurt. Hiermee zullen de gemeentelijke terreinen in de Bunderstraat en de Kouterbaan opgewaardeerd worden tot aantrekkelijke rust en speelplekken.

Het is belangrijk dat bij de heraanleg van beide terreinen rekening gehouden wordt met de wensen van de buurtbewoners. Daarom zal de gemeente een participatie traject opstarten waarbij de buurtbewoners en jeugdverenigingen mee de inrichting van beide terreinen kunnen bepalen.

“Voor ons is het belangrijk om de openruimte in het centrum van Opwijk te beschermen en te verfraaien”. Aldus Inez De Coninck, schepen van leefmilieu (N-VA)

Met natuur in je buurt wil de Vlaamse Overheid projecten ondersteunen die zorgen voor meer bereikbare en toegankelijke natuur in de nabijheid van mensen. Dit zorgt voor een aangenamere leefomgeving, een beter milieu en meer biodiversiteit. Dat beide terreinen zich op de Leirekensroute bevinden gaf voor het agentschap Natuur en Bos de doorslag om hierin te investeren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is