Okay ruimt plaats voor 'geheime supermarkt'

Door Inez De Coninck op 30 november 2016, over deze onderwerpen: Lokaal werk, Nieuws uit Opwijk

De Okay-winkel op de hoek van de Steenweg op Merchtem en de Klei wordt afgebroken. Colruyt Group, eigenaar van de keten, wil op die locatie de eerste vestiging van een nieuwe supermarkt bouwen. De naam blijft voorlopig een goed bewaard geheim.

Op de gemeenteraad van volgende week wordt een planologisch attest goedgekeurd voor de bouw van een nieuwe winkel op de hoek van de Klei en de Steenweg op Merchtem. Colruyt Group heeft dat attest nodig omdat het nieuwe gebouw opgetrokken zou worden achter het Dats-tankstation, op een perceel dat ingekleurd staat als agrarisch gebied. "De nieuwe winkel is groter dan een Okay, maar kleiner dan een Colruyt", meldt schepen van Ruimtelijke Ordening Inez De Coninck (N-VA). "Het nieuwe complex krijgt een oppervlakte van 1.600 vierkante meter, waarvan zo'n 1.000 vierkante meter gebruikt zou worden als winkelruimte. Ter vergelijking: de huidige Okay-winkel is 650 vierkante meter groot."
 

Geen details
Colruyt Group houdt de lippen intussen stevig op elkaar. Maar volgens ingewijden zouden de nieuwe vestigingen zich qua omvang inderdaad situeren tussen de compacte Okay-winkels en de grotere Colruyt-winkels. Hoe de supermarkten zullen heten, wil niemand kwijt. Maar het staat wel vast dat Opwijk de primeur krijgt. "Het is nog te vroeg om het nieuwe winkelconcept bekend te maken", zegt woordvoerster Patti Verdoodt van Colruyt. "We gaan met een gloednieuwe formule werken, waardoor we ook een betere dienstverlening kunnen bieden. De Okay in Opwijk is een succesverhaal en dat is meteen ook de reden waarom we hier een grotere winkel willen bouwen. Maar details geven we niet vrij. Dat is voor later."

Na de gemeenteraad van volgende week dinsdag kan het snel gaan voor Colruyt. "De gemeente moet dan een ruimtelijk uitvoeringsplan opmaken om agrarisch gebied om te zetten naar handelsoppervlakte", zegt schepen De Coninck nog. "Na het openbaar onderzoek, dat 105 dagen in beslag neemt, kan dan een vergunning uitgereikt worden. En dan kan Colruyt beginnen bouwen."
 

Extra jobs
Omdat de nieuwe winkel groter wordt, kondigt Colruyt ook extra arbeidsplaatsen aan. Om omwonenden te sparen, zal het leveren van goederen niet meer langs de zijkant gebeuren, zoals vandaag het geval is. "De leveringen zullen binnen gebeuren, terwijl de zijkanten 'ingegroend' worden", weet De Coninck. "Het drukke kruispunt zal hier geen hinder van ondervinden, want de vrachtwagens kunnen zich keren op het Colruytdomein. Het huidige winkelgebouw wordt pas afgebroken eens het nieuwe gebouw klaar is. Op de plaats waar nu de winkel staat, wordt dan een parking voor 110 wagens aangelegd."

 

Bron: Het Laatste Nieuws / Pajottenland

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is