Grote parking in het centrum

Door Inez De Coninck op 21 maart 2017, over deze onderwerpen: Lokaal werk, Nieuws uit Opwijk

Opwijk - Op de gemeenteraad van 24 januari 2017 gaf studiebureau TIMENCO toelichting bij het verkeer- en circulatieplan. De parkeerproblemen werden toen aangehaald. “Al jaren zijn er veel verkeersproblemen in het centrum. Het gebrek aan parking is daar één van. Dit jaar nog zullen wij hiervoor met het project op de Fata Morgana site aan de Kattestraat een oplossing bieden”, aldus Inez De Coninck.

Multifunctioneel plein

Het is geen illusie meer, de langverwachte parking in het centrum wordt nog deze legislatuur aangelegd op de Borght site, beter bekend als de Fata Morgana site aan de Kattestraat en het cultureel centrum.

De Opwijkse meerderheid voorziet maar liefst 100 parkeerplaatsen. Ook de natuurliefhebber kan tevreden zijn, de parking zal geen dode met beton overgoten woestijn zijn. De parking zal tevens dienstdoen als heus dorpsplein, daarom werd gekozen voor een project met veel groen, bomen en struiken.

“Wij voorzien dat dit plein gebruikt zal worden voor het organiseren van evenementen. Welke evenementen is nu nog te vroeg om te zeggen, maar wij staan open voor alle voorstellen van de Opwijkenaren.” zegt schepen Inez.

De parking zal bereikbaar zijn via de Kattestraat.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is