De Vlaamse Staak

Door Inez De Coninck op 21 maart 2017, over deze onderwerpen: Lokaal werk, Nieuws uit Opwijk

Opwijk –De gemeente start met de aanbesteding voor de allereerste eigen bedrijvenzone. De gemeente zal dit samen met Intercommunale Haviland en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij realiseren. Inez De Coninck is opgetogen dat lokale bedrijven eindelijk een plaats krijgen.

Lokale bedrijven

 

Langs de Steenweg op Dendermonde in Nijverseel krijgt de Opwijkse middenstand binnenkort een eigen stek met ideale ligging. De bedrijvenzone zal zo’n 5 hectare groot zijn met aansluitend een buurtpark van ongeveer 2 hectare. Inez De Coninck kon rekenen op de bijdragen van de buurtbewoners, lokale verenigingen en de school. “Dit mooie resultaat had er nooit kunnen zijn zonder de medewerking van deze groepen die hun stem hebben kunnen laten horen.”

 

Inez wil vooral de eigen KMO’s en bedrijven aantrekken met een lokaal karakter. “Naast tal van andere criteria zal rekening gehouden worden met het aantal personen die men tewerkstelt alsook de milieuvriendelijkheid. Een onafhankelijk comité zal instaan voor de toewijzing van de percelen.”

 

Delen in de kosten

 

De aanbestedende overheid is Intercommunale Haviland. De totale kosten worden geraamd op ongeveer 1 miljoen euro waarvan de gemeente Opwijk een derde zal bekostigen. “Het is de zoveelste stap vooruit in het project van verandering. Deze meerderheid mag terecht fier zijn op de Vlaamse Staak en de investeringen in de middenstand”, aldus Inez De Coninck.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is