Bouwproject Rubensveld afgekeurd

Door Inez De Coninck op 30 november 2016, over deze onderwerpen: Lokaal werk, Nieuws uit Opwijk

De bestuursmeerderheid wijst de voorgestelde wegenis voor het megabouwproject Rubensveld af. Dat betekent dat het moeilijk wordt voor de ontwikkelaar om zijn project met 116 woningen op die plek neer te poten. De Verenigde Straten reageren opgelucht.

Het project is sinds 2012 in opmaak. Het is gelegen in een woonuitbreidingsgebied, maar er moet geen woonbehoefte worden aangetoond, aangezien de aanvraag gebeurt volgens de procedure van groepswoningbouw. Aanvrager is ICM Bvba uit Wetteren. Omwonenden verzamelden twee jaar geleden ruim 1.100 handtekeningen om het project niet te laten doorgaan.

“We hebben als meerderheidspartijen geen officiële uitspraken willen doen over dit project alvorens we een officiele aanvraag, die we dan grondig zouden bestuderen, binnenkregen”, zegt schepen van ruimtelijke ordening Inez De Coninck (N-VA). “Die kwam er eind mei. Van 29 juni tot 28 juli vond een openbaar onderzoek plaats. Het college kan pas een uitspraak doen over een af te leveren bouwvergunning als de gemeenteraad zich uitgesproken heeft over de nieuwe wegenis. Wat ons betreft, vinden we geen basis om te vergunnen.”

Bron: Het Nieuwsblad - Brussel - Noordrand

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is