1.127.094 euro extra investeringsbudget voor Opwijk dankzij Vlaams regeerakkoord

Door Inez De Coninck op 4 oktober 2019, over deze onderwerpen: Lokaal werk, Nieuws uit Opwijk, Parlementair werk
groter budget voor opwijk

De Vlaamse gemeentebesturen krijgen de komende jaren in totaal 1,33 miljard euro extra middelen om te investeren in hun gemeente. Voor Opwijk betekent dat concreet 1.127.094 euro. Dat is het gevolg van het nieuw Vlaams regeerakkoord: de Vlaamse overheid neemt de helft van de zogenaamde ‘responsabiliseringsbijdrage’ voor de betaling van de ambtenarenpensioenen over én geeft de gemeenten extra budget omwille van hun open ruimte. Dat vernam N-VA Schepen Inez De Coninck van de N-VA-ministers uit de Regering van Minister-President Jan Jambon.

Naast deze bijkomende financiering blijft ook het gemeentefonds, de belangrijkste inkomstenbron voor onze steden en gemeenten, de komende jaren elk jaar met 3,5% groeien.

De nieuwe Vlaamse regering wil de gemeenten meer financiële ademruimte geven zodat ze de komende jaren sterk blijven investeren. Financieel staan veel steden en gemeenten er niet goed voor. De Vlaamse Regering komt hen nu te hulp met 1,33 miljard aan extra middelen.  “Dat komt niet alleen de inwoners ten goede, maar is vooral ook een troef voor onze economie en het aantal jobs in Vlaanderen”, verduidelijkt Inez De Coninck, N-VA schepen

“Met dit geld kunnen we onze gemeente écht beter maken. N-VA Opwijk- Mazenzele wil dat Opwijk met de bijkomende Vlaamse financiering bij voorkeur investeert in de heraanleg van onze dorpskernen, in verkeersveiligheid,…” vult Lieve Maes, afdelingsvoorzitter aan. Vorige legislatuur hebben we zowel in Opwijk als Mazenzele geïnvesteerd in parkeerruimte. De volgende stap is dat we de huidige centrumstraten en dorpskern meer leefbaar maken met meer plaats voor groen, handel en horeca en trage weggebruikers. Deze extra middelen komen daarom zeker van pas.

 

 

Voor bijkomende informatie kunt u steeds contact opnemen met

Inez De Coninck, schepen 0499/51.53.03

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is